Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklade rotfrukter med rökt kött och pepparrotsmajonnäs

Får du inte tag på polkabetor och blå morötter går det självklart lika bra med rödbetor och vanliga morötter.

Picklade rotfrukter med rökt kött och pepparrotsmajonnäs
Picklade rotfrukter med rökt kött och pepparrotsmajonnäs
Picklade rotfrukter med rökt kött och pepparrotsmajonnäs
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2polkabetor
  • 2morötter- blå
  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 50 gsallad- blandad

Majonnäs

  • 1 dlmajonnäs- lätt
  • 2 mskpepparrot- riven

Tillbehör

  • 400 grökt kött- t ex skinka
  • 800 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Skala och hyvla polkabetor och morötter tunt, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker och ättika och rör tills sockret lösts upp. Vänd ner rotfrukterna och låt stå ca 5 min.

  2. Låt rotfrukterna rinna av och blanda dem med salladen.

  3. Blanda majonnäs och pepparrot.

  4. Servera det rökta köttet med potatis, rotfruktssallad och pepparrotsmajonnäs. Ca 430 kcal per portion 14 g fett 26 g protein 47 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?