Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på picklade rönnbär. Rönnbär smakar syrligt och beskt och är nyttiga med mycket C-vitamin. Inlagda eller picklade passar deras sötsyrliga smak fint till köttbullsmiddagen med sås och potatismos, till söndagssteken eller till finmiddagen med rådjursfilé med mustig svampsås. Både vackert och gott. Lägg rönnbären i frysen 1 dygn eller plocka dem efter första frosten.
Rensa och skölj rönnbären. Koka upp 1 liter vatten med salt och sjud rönnbären ca 5 min. Detta gör att rönnbären blir mindre beska. Häll bären i ett durkslag och låt rinna av.
Blanda 2 dl vatten, socker och ättika i en kastrull. Låt koka upp och rör så att allt socker löses upp. Låt lagen svalna.
Lägg bären i en burk som precis rymmer mängden bär. Häll på lagen. Låt stå 1 dygn i kylen innan de är klara att ätas. Håller ca 2 månader i kyl.