Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklade rädisor

Typiskt somrig inläggning som är god tillsammans med kallskuret och plockmat, men som också passar utmärkt till rökt makrill och böckling.

Picklade rädisor
Picklade rädisor
Picklade rädisor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 grädisor
  • 1 mskpepparrot- färsk, i små tärningar

Lag

  • 1 dlättiksprit- 12%
  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlråsocker
  • 5svartpepparkorn
  • 3kryddnejlikor
  • 0,5 msksenapsfrön- gula
  • 1 msksalt

Gör så här

  1. Sjud ingredienserna till lagen utan lock, cirka 10 minuter.

  2. Ansa och tvätta rädisorna. Lägg dem i en ren burk tillsammans med pepparroten.

  3. Häll den varma lagen över rädisorna. Sätt på lock, låt kallna och förvara i kylen. Låt gärna smakerna mogna ett par dagar före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök