Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklade morötter

Recept på picklade morötter. Syrligt, knaprigt tillbehör.

Picklade morötterPicklade morötterPicklade morötter
Foto: Gunilla von Heland

Ingredienser

  • 8morötter
  • 3vitlöksklyfta
  • 1 tskfänkålsfrö
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2 mskolivolja
  • 3 dlvatten
  • 1 dlrödvinsvinäger
  • 1 mskströsocker

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i 2 cm bitar. Koka dem i väl saltat vatten 4 min och sila därefter upp dem.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs dem glansiga med fänkålsfrö och svartpeppar i olivolja.

  3. Tillsätt vatten, vinäger och socker och koka upp.

  4. Lägg morötterna i en burk och häll över lagen. Låt dem kallna och ställ dem svalt minst 1 dygn innan servering.

Vad tyckte du om receptet?