Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklade grönsaker

Picklade grönsaker med sin sötsyrliga smak är ett perfekt tillbehör till köttet.

Picklade grönsaker
Picklade grönsaker
Picklade grönsaker
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3morötter
  • 500 gblomkål
  • 2gula lökar

Lag

  • 2 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 4 dlvatten
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär dem i 1 cm stora bitar. Ansa och bryt blomkålen i 1–2 cm stora buketter. Skala, halvera och skär löken i klyftor.

  2. Koka upp ingredienserna till lagen. Lägg morötterna i lagen, låt koka ca 1 minut. Lägg i blomkål och lök. Låt koka upp och ta kastrullen från plattan. Låt grönsakerna kallna i lagen.

Vad tyckte du om receptet?