Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklad svamp

Recept på picklad svamp. Servera den aromatiska salt-­­söt-sura svampen till kött- och kött­färsrätter som rostbiff, paté och terrin eller på buffébordet. 

Picklad svampPicklad svampPicklad svamp
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1,5 lsvamp- rensade, små eller svamp skuren i bitar. t ex karljohan eller grynsopp
  • 5 dlvatten
  • 1,5 msksalt
  • 1vitlöksklyfta
  • 23dillkronor- eller 1 liten knippa dill
  • 2 mskättiksprit- (12%)
  • 2 mskströsocker
  • 6kryddpepparkorn
  • 6svartpepparkorn
  • 6kryddnejlikor
  • 2lagerblad
  • 1 bitkanelstång- ev

Gör så här

  1. Lägg svampen i en kastrull. Tillsätt vatten och salt.

  2. Koka upp och sjud utan lock ca 30 min. Rör om och skumma av då och då.

  3. Skala vitlöksklyftan. Lägg vitlök, dill-kronor, ättika, socker och kryddor i kastrullen. Sjud ytterligare 5–8 min.

  4. Låt svampen kallna.

  5. Lägg svampen tillsammans med lagen i en väl rengjord burk och förslut med tättslutande lock.

Vad tyckte du om receptet?

Picklad svamp – hållbarhet

Förvara i kylen. Då håller den i cirka en månad. 

Pickla mer?

Här hittar du recept på picklad rödlök och picklad chili – både med och utan ättika.