Picklad svamp – hållbarhet
Förvara i kylen. Då håller den i cirka en månad.
Pickla mer?
Här hittar du recept på picklad rödlök och picklad chili – både med och utan ättika.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på picklad svamp. Servera den aromatiska salt-söt-sura svampen till kött- och köttfärsrätter som rostbiff, paté och terrin eller på buffébordet.
Lägg svampen i en kastrull. Tillsätt vatten och salt.
Koka upp och sjud utan lock ca 30 min. Rör om och skumma av då och då.
Skala vitlöksklyftan. Lägg vitlök, dill-kronor, ättika, socker och kryddor i kastrullen. Sjud ytterligare 5–8 min.
Låt svampen kallna.
Lägg svampen tillsammans med lagen i en väl rengjord burk och förslut med tättslutande lock.
Förvara i kylen. Då håller den i cirka en månad.
Här hittar du recept på picklad rödlök och picklad chili – både med och utan ättika.