Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklad smålök

Små kryddstarka lökar som passar bra till rostbiff eller som pickles.

Picklad smålökPicklad smålökPicklad smålök
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gsteklökar- små gula
  • 0,5 ströd paprika

Lagen

  • 2,5 dlättiksprit (12 %)
  • 2,5 dlvatten
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 msksalt
  • 10 stkryddnejlikor- hela
  • 1 stkanelstång
  • 2 stlagerblad
  • 1 tskrosmarin

Gör så här

  1. Koka löken i vatten med skalen kvar några minuter. Spola lökarna med kallt vatten och dra av skalen. Skölj och strimla paprikan tunt.

  2. Koka alla ingredienser till lagen på svag värme under lock cirka 5 minuter. Låt lagen svalna något.

  3. Varva de skalade hela lökarna och paprikastrimlor i en väl rengjord burk.

  4. Slå över den ljumma lagen, den ska täcka lökarna. Sätt på lock och förvara i kylen.

  5. Lökarna är färdiga att ätas efter cirka en vecka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök