Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklad rödkål

En burk picklad rödkål är alltid bra att ha i kylen. Den passar till taco, korv och hamburgare.

Picklad rödkålPicklad rödkålPicklad rödkål
Picklad rödkål Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 grödkål
  • 1 tsksalt
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 1 mskströsocker

Gör så här

  1. Skär kålen i klyftor och lägg dem med snittytan ner på skärbrädan. Finstrimla kålen med vass kniv eller använd mandolin. Strö över saltet. Krama in saltet i kålen och låt stå i ca 10 min. Skölj den i kallt vatten.

  2. Blanda vatten, ättika och socker. Tryck ner kålen i en burk och häll på lagen. Låt stå i kyl i ca 2 tim eller till nästa dag. Håller i ca 1 vecka i kyl.

Vad tyckte du om receptet?