Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklad pumpa

Picklad pumpa är mycket gott till rökt kött, kyckling, patéer och pastejer.

Picklad pumpa
Picklad pumpa
Picklad pumpa
Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 300 gbutternutpumpa
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 1chili- röd, t ex spansk peppar
  • 2lagerblad
  • 1kanelstång
  • 1stjärnanis
  • 0,5 tsksvartpepparkorn- hela

Gör så här

  1. Kärna ur pumpan och skär den i sockerbitsstora tärningar. Den behöver inte skalas.

  2. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Dela chilin på längden och lägg den i lagen tillsammans med lagerblad, kanelstång, stjärnanis och pepparkorn. Låt koka upp och rör tills sockret lösts upp.

  3. Lägg i pumpatärningarna och sjud utan lock ca 15 min. Ta kastrullen åt sidan och låt pumpan kallna i lagen.

  4. Häll upp pumpan i en väl rengjord burk och förvara i kylen. Låt den mogna i kylen ett dygn före servering. 

Vad tyckte du om receptet?