Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklad lök på engelskt vis

Recept på picklad lök på engelskt vis. Typiskt tillbehör till kallskuret, paté eller kött. Löken ska mogna i kyl 3–4 veckor, så var ute i god tid. Hittar du inte maltvinäger kan den ersättas med äppelcidervinäger. Tillsätt då lite extra socker.

Picklad lök på engelskt vis
Picklad lök på engelskt vis
Picklad lök på engelskt vis
Recept på picklad lök på engelskt vis. Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 500 gsmålökar- gula eller röda
  • 0,5 dlsalt

Lag

  • 5 dlmaltvinäger- (finns i specialbutiker för engelsk mat och på nätet)
  • 2 dlfarinsocker
  • 1 tsksenapskorn- bruna
  • 1 tskkorianderfrön
  • 0,5 tsksvartpepparkorn- hela

Gör så här

  1. Lägg löken i kokhett vatten ca 30 min så lossnar skalen lättare.

  2. Skala löken. Lägg den i ett lager i en form, strö på saltet och skaka runt. Låt stå i kylen ca 12 timmar. Det hjälper löken att behålla sin krispighet.

  3. Koka upp vinägern med socker och kryddor tills sockret lösts upp.

  4. Lägg löken i en ren burk och häll på den varma lagen. Låt svalna innan locket sätts på.

  5. Låt löken mogna i kylen 3–4 veckor före servering. 

Vad tyckte du om receptet?