Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på picklad lök på engelskt vis. Typiskt tillbehör till kallskuret, paté eller kött. Löken ska mogna i kyl 3–4 veckor, så var ute i god tid. Hittar du inte maltvinäger kan den ersättas med äppelcidervinäger. Tillsätt då lite extra socker.
Lägg löken i kokhett vatten ca 30 min så lossnar skalen lättare.
Skala löken. Lägg den i ett lager i en form, strö på saltet och skaka runt. Låt stå i kylen ca 12 timmar. Det hjälper löken att behålla sin krispighet.
Koka upp vinägern med socker och kryddor tills sockret lösts upp.
Lägg löken i en ren burk och häll på den varma lagen. Låt svalna innan locket sätts på.
Låt löken mogna i kylen 3–4 veckor före servering.