Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklad lök med krondill och chili

Den picklade löken blir bara godare om den får stå kallt några timmar för att dra till sig den goda krondillsmaken.

Picklad lök med krondill och chiliPicklad lök med krondill och chiliPicklad lök med krondill och chili
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 500 gröda steklökar
  • 3 kvistarkrondill
  • 1 dlrödvinsvinäger
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 1 msksenapsfrön- gula
  • 1 mskröd chili- t ex spansk peppar, strimlad

Gör så här

  1. Koka löken med skalet på 3–4 min. Kyl ner i kallt vatten. Skär av roten och tryck ut löken, släng skalen.

  2. Klipp av blommorna på krondillen. Skär krondillstjälkarna i större längder och koka upp med vinäger, socker, vatten och senapsfrön. Häll lagen över löken och lägg i krondillsblommorna. Låt löken stå och dra ca 1 timme.

  3. Ta upp krondillsstjälkarna vid servering. Strö över chili.

Vad tyckte du om receptet?