Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklad kålsallad

Picklad kålsallad Som en extra god cole slaw. Passar även till hamburgare.

Picklad kålsallad
Picklad kålsallad
Picklad kålsallad
Foto: Charlie Drevstam

Picklad kålsallad

  • 500 gvitkål- färsk
  • 1 knipparädisor
  • 1 storröd paprika
  • 0,5 litenrödlök

Dressing

  • 0,5 dlvatten
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och -ättika så att sockret löses upp. Tillsätt salt och peppar och låt lagen kallna.

  2. Ansa kål och rädisor. Kärna ur paprikan. Skala löken. Finstrimla alla grönsaker, gärna på mandolin.

  3. Häll lagen över grönsakerna och låt stå i kylen ca 30 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?