Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklad gurka med risvinäger

Asiatisk pressgurka är en bra beskrivning av den här goda gurkan.

Picklad gurka med risvinägerPicklad gurka med risvinägerPicklad gurka med risvinäger
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1gurka
  • 4 krmsalt
  • 4 mskrisvinäger
  • 1 dlvatten
  • 2 mskströsocker
  • 3 mskpersilja- hackad
  • svarta sesamfrön- rostade

Gör så här

  1. Skiva gurkan tunt med osthyvel. Lägg den i en skål. Strö över saltet och blanda om. Lägg på ett fat och tyngd över. Låt stå 30 minuter.

  2. Blanda en lag av risvinäger, vatten, socker och persilja. Rör tills sockret löser sig.

  3. Slå lagen över gurkan. Låt stå i kylen minst någon timme före servering.

  4. Lägg upp och strö över sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök