Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picklad chili

Recept på picklad chili. Inläggningen är god till grillad eller stekt kyckling. Håller ca 1 månad i kylen.

Picklad chili
Picklad chili
Picklad chili
Recept på picklad chili. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 ggrön chili- t ex jalapeño
  • 2 cläppelcidervinäger
  • 2 dlvatten
  • 2 mskströsocker
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Skär bort stjälken och dela chilin på längden. Skölj under rinnande vatten,  skär i tunna skivor.

  2. Lägg chili, äppelcidervinäger, vatten, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt småkoka under lock ca 5 min. Häll upp i väl rengjorda burkar med tättslutna lock.

Vad tyckte du om receptet?