Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Picin rullas för hand, så tunt som möjligt, eftersom den sväller när den kokas.
Tomatsås: Skala och tärna auberginen. Vänd auberginetärningarna i salt och låt stå ca 15 min. Tärna tomaterna.
Skala och hacka vitlöken. Fräs den och piripiri under omrörning i olivoljan. Tillsätt tomater, aubergine, tomat- puré, strimlad basilika, oliver och kapris. Låt såsen sjuda på svag värme under lock ca 30 min. Rör om då och då. Smaka av med salt och socker.
Pasta: Blanda mjöl och ägg i en matberedare. Späd med vatten och olja och kör till en fast deg. Låt degen vila i en plastpåse ca 30 min i rumstemperatur.
Ta 1/2 msk av degen och rulla den på omjölad bakbänk till ett långt snöre, så tunt som möjligt. Fukta händerna om degen känns för torr. Lägg snörena på en bricka och strö över Maizena så att de inte klibbar ihop.
Koka upp rikligt med saltat vatten, 1 tsk salt per liter vatten. Lägg i pastan och koka ca 5 min. Låt rinna av och blanda pastan med tomatsåsen.