Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad piadina med ost, skinka och grönkålssallad. Piadina är en vanlig Italiensk lunchrätt. Här är brödet fyllt med salt skinka, sötma och syra från äpple och mild grönkål. Rätten är ett bra sätt att ta tillvara rester från till exempel julskinka och grönkål.
Repa grönkålen från de hårda stjälkarna och skär bladen i mindre bitar. Blanda kålen med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Krama kålen mjuk med händerna. Kärna ur och skiva äpplet. Skiva osten.
Bred senap på bröden och lägg på skinka, grönkål, äpple och ost. Vik samman och stek eller grilla bröden i en torr stekpanna, ca 3 min på varje sida, eller i en smörgåsgrill.
Dela bröden och servera dem nygrillade.