Recept från Leva & Bo.
Tips!
Vill du göra pirogerna vegetariska, kan du utesluta köttet och använda lite mera svamp.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbart goda piroger passar som en lättare kvällsmåltid, i picknick korgen eller på buffé.
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan och jalapeño i små bitar. Skär svampen i små bitar. Skär köttet i tunna strimlor.
Fräs lök, paprika, jalapeño och champinjoner var för sig i oljan, cirka 5 minuter. Blanda ihop det stekta i pannan, ringla över sirapen och fräs ytterligare i cirka 3 minuter tills löken är karamelliserad.
Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs köttet hastigt. Blanda det med grönsakerna. Tillsätt vitlök och koriander. Salta och peppra. Låt kallna och blanda i osten. Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen och dela varje smördegsplatta i 4 lika stora rutor.
Fördela fyllningen på degrutorna. Fukta kanterna med lite kallt vatten, använd brödpensel. Vik ihop och tryck till och nyp ihop degkanterna noga. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla pirogerna med äggulan blandad ned vattnet. Grädda dem i mitten av ugnen tills de fått fin färg, i 12–15 minuter.
Låt pirogerna svalna på ett galler utan bakduk. Servera med finmosad avokado, limeklyftor och koriander.
Recept från Leva & Bo.
Vill du göra pirogerna vegetariska, kan du utesluta köttet och använda lite mera svamp.