Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Philadelphiabullar i långpanna är goda och enkla att baka.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blandningen bli 37°. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt. Häll i mjölet, lite i taget, och arbeta in det i degen som ska vara ganska lös.
Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk ca 40 min.
Platta ut degen med mjölade händer i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm. Låt den jäsa under bakduk ca 20 min.
Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser.
Gör 20 gropar i degen och fördela fyllningen i dem. Låt jäsa ytterligare ca 15 min. Sätt ugnen på 220°.
Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda dem längst ner i ugnen 15–20 min. Låt bullarna svalna något innan de skärs i bitar.
Recept Saga Areng, Hembakat