Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Philadelphiablinier med löjrom, rödlök och smetana

Små blinier med löjrom och smetana är det perfekta LCHF-tilltugget. Servera med ett bubbligt mineralvatten eller ett glas torrt vitt vin.

Philadelphiablinier med löjrom, rödlök och smetana
Philadelphiablinier med löjrom, rödlök och smetana
Philadelphiablinier med löjrom, rödlök och smetana
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3ägg
  • 200 gfärskost- naturell, t ex Philadelphia cream cheese
  • 1,5 mskmjölk
  • 1,5 mskvispgrädde
  • 1,5 dlmandelmjöl
  • 1 mskfiberhusk
  • 1 tskbakpulver
  • smör- till stekning

Tillbehör

  • 100 glöjrom
  • 2 dlsmetana
  • 4 mskrödlök- hackad
  • shisokrasse- eller solrosskott
  • dill

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och färskost. Vispa i mjölk och grädde.

  2. Blanda ner alla torra ingredienser i smeten. Sätt plast över bunken och låt smeten vila 10 minuter.

  3. Stek blinierna i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor. De ska vara cirka 7 × 7 cm i diameter.

  4. Servering: Servera blinierna med löjrom, hackad rödlök och smetana. Garnera med shisokrasse eller solrosskott och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök