Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Petits-chouxerna går bra att frysa och kan därför tillagas i god tid. I så fall: tina dem i ugnen 175° ca 3-5 minuter strax innan de ska fyllas.
Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör kraftigt med en trägaffel tills smeten släpper från botten och kanter.
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget. Rör kraftigt ca 4-5 minuter mellan varje ägg till en luftig smet. Klicka eller spritsa ut smeten till ungefär en valnöts storlek på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
Skär eller klipp försiktigt av ett lock på petits-chouxerna. Rör ihop fyllningen och smaksätt ev med salt och svartpeppar. Lägg en klick i varje petitchoux och sätt hatten käckt på svaj.