Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Petits-choux

Petits-choux är fluffiga bakverk. Ska de inte ätas samma dag kan de frysas. Tina och värm dem i ugn så blir de frasiga igen.

Petits-chouxPetits-chouxPetits-choux
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3 dlvatten
  • 2 dlvetemjöl
  • 3ägg- medelstora

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp smör och vatten. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölet. Vispa kraftigt så allt blandas väl och blir till en tjock smet. Använd gärna elvisp och vispa tills degen lossar från kastrullkanten.

  2. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt eller vispa med elvisp mellan varje ägg ca 2 min. Degen ska vara som en fast smet som ska gå att spritsa.

  3. Fyll en spritspåse. Spritsa 2 cm breda strängar, 8 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda på andra falsen nedifrån ca 18 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?