Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Petits-choux med rökt hjort, äpple och pepparrot

Det finns petits-choux-mix, men Louise tycker att det är enkelt att vispa ihop en egen smet.

Petits-choux med rökt hjort, äpple och pepparrot
Petits-choux med rökt hjort, äpple och pepparrot
Petits-choux med rökt hjort, äpple och pepparrot

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 2 dlvatten
  • 2 dlvetemjöl special
  • 3ägg
  • 2 tskflingsalt

Fyllning

  • 100 ghjortstek- rökt, skivad, fint strimlad
  • 1äpple- granny smith, finhackat
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 10 gpepparrot- färsk, riven
  • 0,5gräslök- kruka, hackad
  • 1rödlök- liten, finhackad
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 nypavattenkrasse- ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Förbered en plåt med bakpapper.

  2. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet lite i taget och rör kraftigt med träsked tills smeten släpper från botten och kanter.

  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning – gärna med elvisp.

  4. Klicka ut smeten i 25 matskedsstora klickar på bakpapper och strö över flingsalt.

  5. Grädda 20 min. Låt sedan petits-chouxerna kallna på galler och förvara dem torrt tills de ska fyllas.

  6. Blanda fyllningen, smaka av och fyll petits-chouxerna inför serveringen. Garnera med krasse.

Vad tyckte du om receptet?