Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det finns petits-choux-mix, men Louise tycker att det är enkelt att vispa ihop en egen smet.
Sätt ugnen på 200°. Förbered en plåt med bakpapper.
Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet lite i taget och rör kraftigt med träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning – gärna med elvisp.
Klicka ut smeten i 25 matskedsstora klickar på bakpapper och strö över flingsalt.
Grädda 20 min. Låt sedan petits-chouxerna kallna på galler och förvara dem torrt tills de ska fyllas.
Blanda fyllningen, smaka av och fyll petits-chouxerna inför serveringen. Garnera med krasse.