Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För att göra det riktigt enkelt använder jag petits choux-mix. Fyll kransen med en god fluffig citronkräm och sedan kan du lägga i vilka bär och frukter du själv vill.
Sätt ugnen på 225°.
Häll mixen i en skål. Tillsätt vattnet (40°). Rör smeten kraftigt, gärna med elvispens degkrokar, ca 2 min.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut smeten med hjälp av två matskedar till små bollar. Lägg dem tätt till en krans med diametern 15–17 cm.
Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Kransen ska vara lätt och hög. Låt den kallna på galler.
Vispa ihop citronskal, citronsaft, äggulor och strösocker i en liten rostfri kastrull. Sjud till en tjock kräm på svag värme under vispning. Låt kallna i vattenbad.
Vispa grädden och blanda med den kalla citronkrämen.
Skär eller klipp itu kransen. Fyll med kräm och bär precis före servering. Sikta över florsocker.