Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Petits choux-krans

För att göra det riktigt enkelt använder jag petits choux-mix. Fyll kransen med en god fluffig citronkräm och sedan kan du lägga i vilka bär och frukter du själv vill.

Petits choux-kransPetits choux-kransPetits choux-krans

Ingredienser

  • 1petits choux-mix- kungsörnen
  • 2 dlvatten

Fyllning

  • 1citron- rivet skal
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 2äggulor
  • 0,8 dlströsocker
  • 2 dlgrädde- mellan- eller visp
  • 0,5 lbär- valfria
  • 1 tskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Häll mixen i en skål. Tillsätt vattnet (40°). Rör smeten kraftigt, gärna med elvispens degkrokar, ca 2 min.

  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut smeten med hjälp av två matskedar till små bollar. Lägg dem tätt till en krans med diametern 15–17 cm.

  4. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Kransen ska vara lätt och hög. Låt den kallna på galler.

  5. Vispa ihop citronskal, citronsaft, äggulor och strösocker i en liten rostfri kastrull. Sjud till en tjock kräm på svag värme under vispning. Låt kallna i vattenbad.

  6. Vispa grädden och blanda med den kalla citronkrämen.

  7. Skär eller klipp itu kransen. Fyll med kräm och bär precis före servering. Sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?