Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Petit-chouxbakelse

8-10 bakelser

Petit-chouxbakelsePetit-chouxbakelsePetit-chouxbakelse
Ann-Charlotte Fägerlind

Bottnar

  • 1,5 dlvatten
  • 1,5 dlmjölk
  • 100 gsmör
  • 2 dlvetemjöl
  • 3 stägg- små

Fyllning/Garnering

  • 3 dlgrädde
  • 1 mskflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 350 gjordgubbar- (tre jordgubbar till varje bakelse)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och mjölk med smöret. Rör i mjölet. Rör kraftfullt tills blandningen blir fast och smidig och släpper kastrullen. Tag avkastrullen från plattan ochlåt smeten svalna något.

  2. Tillsätt äggen. Rör kraftigt mellan varje ägg.

  3. Spritsa ut smeten i bollar eller kransar på ett bakplåtspapper.

  4. Grädda på 200 grader i cirka 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan, bakverken är känsliga för drag under gräddningen. Låt dem svalna.

  5. Vispa grädden och blanda i florsocker och vaniljsocker. Skiva jordgubbarna tunt.

  6. Dela petits-chouxerna på mitten och spritsa eller klicka ut grädde på underdelen. Lägg ett lager skivade jordgubbar på grädden. Sätt på locket och garnera med en jordgubbe, pudra till sist över lite florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök