Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar liten fluffig fransk godbit som här fylls med hemgjord vaniljkräm. Lägg på en klick vaniljglass och ringla över läcker sås gjord på mörk choklad. Drömgott!
Pâte à choux: Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp mjölk, vatten, salt, socker och smör. Ta av från plattan när det börjar koka.
Sikta i mjölet och rör kraftigt med träslev, sätt tillbaka på plattan och rör tills smeten börjar släppa från kanterna.
Ta av från värmen och rör i ett ägg i taget, rör kraftigt emellanåt så att äggen arbetas in ordentligt.
Fyll upp en spritspåse med rundtyll och spritsa 8 större runda toppar och 8 mindre på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter, tills de börjar få lite ljusbrun färg.
Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Vaniljkräm: Vispa äggulorna, vetemjöl, majsstärkelse och hälften av sockret.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg vaniljstången och frön i en kastrull. Häll på mjölken, vispgrädden och tillsätt resten av sockret och koka upp.
Häll i hälften av mjölkblandningen i äggulorna och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Vispa kraftigt och sjud tills krämen tjocknat.
Flytta över krämen i en skål och rör i smöret. Täck med plastfilm och låt svalna.
Fyll upp en spritspåse med rundtyll och sätt in i kylen tills krämen är kall.
Att doppa i: Hacka och smält chokladen, oljan och smöret i ett varmt vattenbad.
Doppa de lite mindre topparna i chokladen.
Chokladsås: Koka ihop vatten, socker och kakao.
Dra av från värmen och mixa i smöret.
Montering: Spritsa i vaniljkräm med en rundtyll i de stora bollarna.
Lägg på vaniljglass och lägg på de små chokladdoppade topparna. Pudra över lite florsocker. Ringla över chokladsås.
Recept från Mitt kök