Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hembakade petit chouxer fyllda med en lyxig skaldjursröra med räkor och hummer som toppas med löjrom.
Petit choux: Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
Ta kastrullen från värmen. Rör i äggen, ett i taget, under kraftigt omrörning, använd elvisp.
Spritsa eller klicka smeten i valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 20–30 minuter eller tills bakverken fått fin färg och blivit lätta och höga. (öppna inte ugnsluckan under gräddningstiden)
Låt kallna på ett galler. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen. Garnera med valfri rom.
Skaldjursröra: Hacka räkorna och hummern. Blanda majonnäs, creme fraiche och dill i en bunke. Smaka av med salt och tabasco
Recept från Mitt kök