Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Petit choux med skaldjursröra

Hembakade petit chouxer fyllda med en lyxig skaldjursröra med räkor och hummer som toppas med löjrom.

Petit choux med skaldjursröraPetit choux med skaldjursröraPetit choux med skaldjursröra
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

    Petit choux

    • 2 dlvatten
    • 50 gsmör
    • 2 dlvetemjöl
    • 3ägg

    Skaldjursröra

    • 500 gräkor- skalade
    • hummerkött- från en hummer
    • 1 dlmajonnäs
    • 1 dlcrème fraiche
    • 1 mskdill- finhackad
    • salt
    • tabasco

    Garnering

    • 75 gsikrom- eller löjrom, ca

    Gör så här

    1. Petit choux: Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.

    3. Ta kastrullen från värmen. Rör i äggen, ett i taget, under kraftigt omrörning, använd elvisp.

    4. Spritsa eller klicka smeten i valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper.

    5. Grädda i mitten av ugnen i 20–30 minuter eller tills bakverken fått fin färg och blivit lätta och höga. (öppna inte ugnsluckan under gräddningstiden)

    6. Låt kallna på ett galler. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen. Garnera med valfri rom.

    7. Skaldjursröra: Hacka räkorna och hummern. Blanda majonnäs, creme fraiche och dill i en bunke. Smaka av med salt och tabasco

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök