Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Petit choux med gorgonzolagrädde och aprikos

Petit choux med gorgonzolagrädde och aprikosPetit choux med gorgonzolagrädde och aprikosPetit choux med gorgonzolagrädde och aprikos
Annika Broman

Gör så här

 1. ,5 dl vatten

 2. /2 tsk salt

 3. g smör

 4. ,5 dl siktat vetemjöl

 5. medelstora ägg

 6. ,5 dl grädde

 7. g krämig gorgonzola

 8. mjuka, torkade aprikoser

 9. Häll vatten och salt i en kastrull, lägg i smöret och låt koka upp. Sänk värmen. Tillsätt mjölet, lite i taget, först genom att vispa därefter genom att röra med hjälp av en träsked. När smeten släpper från kastrullens kant och ”pyser” lite grann, tag av från värmen.

 10. Låt svalna 5-10 minuter och rör i äggen, ett i taget, se till att du rört i hela ägget innan du tar nästa.

 11. Låt svalna något och spritsa eller klicka ut smeten på en smord plåt. Tänk på att bollarna sväller till dubbla storleken. Grädda bollarna i ugnen, 200 grader, i 12-14 minuter tills de fått färg. Ta ut och låt svalna.

 12. Fyllning: Lägg en skvätt av grädden i en bunke och vispa ihop med gorgonzolan, häll i resten av grädden och vispa upp allting luftigt. Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar.

 13. Skär toppen av bullarna och spritsa/skeda i fyllningen, lägg en bit aprikos på toppen och lägg på locket, förvaras kallt fram till servering.

 14. TIPS

 15. Gör petit choux (kan även frysas) och fyllningen dagen innan. Ha fyllningen i en spritspåse och färdigställ de små bakelserna innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök