Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Petit-chouer med pistaschkräm

Baka dessa fluffiga minibakverk som är fyllda med pistaschkräm, hallon och pistasch­färskostsmousse.

Petit-chouer med pistaschkräm
Petit-chouer med pistaschkräm
Petit-chouer med pistaschkräm
Recept på fluffiga petit-chouer med pistaschkräm. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,25 dlvatten
  • 1,25 dlmjölk
  • 110 gsmör
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 4ägg

Färskostsmousse, till 10 bakelser

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 100 gnaturell färskost
  • 2 mskflorsocker
  • 2 mskpistaschkräm- se recept

Fyllning, till 10 bakelser

  • 30 gpistaschkräm- se recept
  • 0,5 dlhallonsylt

Garnering

  • 0,5 dlpistaschnötter- finhackade
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa kraftigt tills degen släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna i ca 5 min. 

  2. Blanda ner äggen i smeten, ett i taget, och rör kraftigt mellan.

    Lägg smeten i en spritspåse.

  3. Spritsa ut små bollar, ca 3 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min tills de är genomgräddade och har fått fin färg. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen. Låt kallna på galler.

  4. Färskostsmousse: Vispa grädde och färskost krämigt. Blanda i florsocker och pistaschkräm.

  5. Skär av toppen på 10 petit-chouer och fyll med pistaschkräm, sylt och färskostsmousse. Toppa med hackade pistaschnötter. Lägg på locket och pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på den härliga pistaschkrämen hittar du här:

Läs också:

Glutenfria pistasch- och mandelkakor 

Klassiska petit-choux