Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestopizza med grönsaker

Recept på pestopizza med grönsaker. Ofta har man några skruttiga grönsaker och kanske lite svamp som blivit över. Det blir perfekt topping till pizzan.

Pestopizza med grönsaker
Pestopizza med grönsaker
Pestopizza med grönsaker
Ostkanter kan du riva och frysa in så har du alltid färdigriven ost. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1pizzabotten- färdig, köpt eller hemgjord, se recept
  • 1 dlpesto- röd
  • 1 dlost- riven
  • 8champinjoner- eller annan färsk svamp
  • 1polkabeta- eller gulbeta
  • 40 gbabyspenat
  • 10oliver
  • 2tomater- –3, soltorkade
  • 125 gmozzarella
  • chiliflakes
  • flingsalt

Pizzabottnar (4 bottnar, ca 25 cm diameter)

  • 3,5 dlvatten
  • 25 gjäst
  • 78 dlvetemjöl special- (420–480 g)
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Bred pesto på pizzabottnen. Strö på osten.

  2. Skiva champinjonerna och den skalade betan tunt. Lägg dem på pizzan med spenat, oliver och soltorkad tomat. Skiva mozzarellan och lägg den på pizzan.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Strö på chiliflakes och flingsalt.

  4. Tips! Ostkanter kan du riva och frysa in så har du alltid färdigriven ost.

Pizzabottnar

  1. 10 minuter + 1 timme jäsning + 12 minuter i ugn

    Förberedda pizzabottnar i frysen minskar vardagsstressen.

  2. Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen med vattnet. Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta till en smidig deg. Tillsätt olja, salt och resterande mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 5 min i maskin. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.

  3. Dela degen i fyra bitar. Platta eller kavla ut fyra tunna rundlar. Lägg rundlarna på två smorda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

  4. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk. Förpacka bottnarna i plastfolie eller fryspåse och lägg i frysen.

Vad tyckte du om receptet?