Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pesto: Lägg basilikabladen i en mortel med en nypa flingsalt och en skalad vitlök. Muddla.
Rosta pinjekärnorna lätt. Tillsätt pinjekärnorna och fortsätt att muddla tills allt är finfördelat. Droppa i oljan, lite i taget, rör om till en jämn smet. Tillsätt parmeesanosten, salta och peppra.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av och blanda med peston.
Skär kycklingfiléerna i två delar. Marinera dem i en plastpåse med 2 matskedar olivolja, citronzest och peppar, cirka 30 minuter.
Bryt av den nedre torra delen på sparrisen och skala den med potatisskalare. Gnid 1 matsked rapsolja runt sparrisen.
Grilla kycklingfiléerna i en het grillpanna cirka 4 minuter per sida. Grilla därefter sparrisen 4 minuter. Salta, peppra och dela.
Lägg upp pasta sparris och kyckling och garnera med romanticatomater, parmesanflagor, rostade pinjenötter och basilika.
Recept från Mitt kök