Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestopasta med grillad kycklingfilé & sparris

Pestopasta med grillad kycklingfilé & sparris
Pestopasta med grillad kycklingfilé & sparris
Pestopasta med grillad kycklingfilé & sparris
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 250 gpasta
  • 1 dlpesto
  • 24kycklingfiléer
  • 2 mskrapsolja- + 1 msk
  • 0,5citron- zestat skal
  • 250 ggrön sparris
  • salt
  • peppar

Pesto

  • 12 krukorbasilika
  • 12vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • 50 gpinjekärnor
  • 1,52 dlolivolja
  • 75 gparmesan- riven
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • romanticatomater
  • parmesanflagor
  • pinjekärnor- rostade
  • basilika

Gör så här

  1. Pesto: Lägg basilikabladen i en mortel med en nypa flingsalt och en skalad vitlök. Muddla.

  2. Rosta pinjekärnorna lätt. Tillsätt pinjekärnorna och fortsätt att muddla tills allt är finfördelat. Droppa i oljan, lite i taget, rör om till en jämn smet. Tillsätt parmeesanosten, salta och peppra.

  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av och blanda med peston.

  4. Skär kycklingfiléerna i två delar. Marinera dem i en plastpåse med 2 matskedar olivolja, citronzest och peppar, cirka 30 minuter.

  5. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen och skala den med potatisskalare. Gnid 1 matsked rapsolja runt sparrisen.

  6. Grilla kycklingfiléerna i en het grillpanna cirka 4 minuter per sida. Grilla därefter sparrisen 4 minuter. Salta, peppra och dela.

  7. Lägg upp pasta sparris och kyckling och garnera med romanticatomater, parmesanflagor, rostade pinjenötter och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök