Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestopaj för många


Blir ni många? Då är den här långpannepajen med mycket grönsaker och fetaost perfekt.Jag brukar göra den vegetarisk för att den ska passa många som möjligt. Men för den som önskar passar det också bra att utöka fyllningen med rökt tärnad skinka. Pajen är god varm såväl som kall och passar också bra att skäras i små bitar och servera som drinktilltugg.

Pestopaj för många

Pestopaj för många

Pestopaj för många

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 6 dlsiktat dinkelmjöl
  • 3 krmsalt
  • 250 gsmör- kallt
  • 4 mskvatten- kallt
  • 4paprikor- i olika färg
  • 3rödlökar
  • 1 storsquash
  • 200 gchampinjoner
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmpeppar- nymald
  • 200 gfetaost
  • 7ägg
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 2 dlstandardmjölk
  • 1 burkpesto- 200 g

Gör så här

  1. Botten: Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en långpanna, ta lite deg i taget. Nagga bottnen med en gaffel.

  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.

  4. Fyllningen: Skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar.

  5. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör om någon gång under tiden. Ta ut grönsakerna och häll över dem i ett durkslag så att all vätska rinner av. Låt grönsakerna svalna.

  6. Fördela grönsakerna i det förgräddade pajskalet. Smula över osten. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och pesto. Häll äggstanningen över grönsakerna.

  7. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genomgräddad och har vacker färg, 45-50 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök