Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestolax med ugnsrostade grönsaker

Recept på saftig lax med pesto, serverade med ugnsrostade grönsaker.

Pestolax med ugnsrostade grönsakerPestolax med ugnsrostade grönsakerPestolax med ugnsrostade grönsaker
Pestolax med ugnsrostade grönsaker Foto: Arne Adler

Ingredienser

  • 600800 glaxfilé
  • 45 mskpesto
  • 4 mskpinjenötter

Ugnsrostade grönsaker

  • 1rödlök
  • 1zucchini
  • 1aubergine
  • 1röd paprika
  • 2morötter
  • 1fänkål
  • 2 tsksmör
  • rapsolja- till plåten
  • flingsalt
  • svartpeppar- grovmalen
  • 2 mskolivolja
  • 23vitlökar
  • färska örter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader. Skölj och ansa grönsakerna. Skär i större tärningar.

  2. Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker på ena halvan i långpannan. Pressa över vitlök och ringla lite rapsolja över. Lägg laxen på andra halvan i långpannan. Bred över pesto och strö över pinjenötter.

  3. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering. Strö över hackade färska örter.

Vad tyckte du om receptet?