Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestokyckling med grönsaker, gnocchi och sky

Pestokyckling med grönsaker, gnocchi och sky är smakrikt och med vackra färger! Kycklingsteak är urbenad kycklingklubba med skinn, vilket resulterar i ett mycket saftigt kött.

Pestokyckling med grönsaker, gnocchi och skyPestokyckling med grönsaker, gnocchi och skyPestokyckling med grönsaker, gnocchi och sky
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gkycklingsteak
  • 2zucchini
  • 800 gkörsbärskvisttomater
  • 500 gpotatisgnocchi
  • 4 mskbasilikapesto- gärna färsk, kyld
  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär zucchinin i skivor. Halvera tomaterna. Lägg grönsakerna på en plåt och blanda med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Bryn kycklingen runtom i 1/2 msk olja i en het stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen på plåten. Bred 2 msk pesto på kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills kycklingen är genomstekt, 70° innertemperatur.

  3. Häll 2 dl vatten i stekpannan och låt koka upp. Vispa i 2 msk pesto, buljongtärning och 1 msk vinäger.

  4. Tillaga gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av i sil och skölj dem lätt i vatten.

  5. Fördela gnocchin på ett stort fat. Toppa med de rostade grönsakerna och kycklingen. Häll över skyn och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: