Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pestokryddade biffar med rostad blomkål. En rätt som passar lika bra till vardag som till fest. Här kan du ta överblivna grönsaker i kylen, t ex rödlök, morot, broccoli, och låta dem rostas i ugnen.
Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och skär betorna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg 200 g blomkål och betorna på en plåt. Blanda med 1 msk olja, 0,5 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
Blanda samman färs, 0,5 dl vatten, 3 msk pesto, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 8 små burgare med vattensköljda händer. Pensla biffarna med 0,5 msk olja och stek i en grill eller stekpanna, i 2–3 min på varje sida.
Koka den resterande blomkålen mjuk i lättsaltat vatten med skalad vitlöksklyfta. Häll bort vattnet. Mixa blomkål och vitlök till en puré med crème fraiche. Krydda med 0,75 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda 2 msk pesto med 0,5 msk vinäger.
Servera biffarna med blomkålspuré och rostade betor och blomkål. Ringla över pestovinägern.