Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestokryddade biffar med rostad blomkål och gulbeta

Recept på pestokryddade biffar med rostad blomkål. En rätt som passar lika bra till vardag som till fest. Här kan du ta ­överblivna grönsaker i kylen, t ex rödlök, morot, broccoli, och låta dem rostas i ugnen.

Pestokryddade biffar med rostad blomkål och gulbetaPestokryddade biffar med rostad blomkål och gulbetaPestokryddade biffar med rostad blomkål och gulbeta
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gnötfärs- gärna ekologisk
  • 900 gblomkål
  • 500 ggulbetor
  • 3 mskbasilikapesto- + 2 msk, t ex Svegro
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dllätt crème fraiche
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och skär betorna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg 200 g blomkål och betorna på en plåt. Blanda med 1 msk olja, 0,5 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.

  2. Blanda samman färs, 0,5 dl vatten, 3 msk pesto, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 8 små burgare med vattensköljda händer. Pensla biffarna med 0,5 msk olja och stek i en grill ­eller stekpanna, i 2–3 min på varje sida.

  3. Koka den resterande blomkålen mjuk i lättsaltat vatten med skalad vitlöksklyfta. Häll bort vattnet. Mixa blomkål och vitlök till en puré med crème fraiche. Krydda med 0,75 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Blanda 2 msk pesto med 0,5 msk ­vinäger.

  5. Servera biffarna med blomkåls­puré och rostade betor och blomkål. Ringla över pestovinägern.

Vad tyckte du om receptet?