Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg ner strömmingen i en krämig sås smaksatt med pesto och vitlök. Servera gärna med rostat surdegsbröd.
Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt. Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.
Pestosås: Blanda alla ingredienser.
Pestogravad strömming: Sila av strömmingen från saltlagen och låt strömmingen rinna av ordentligt i silen.
Blanda strömmingen med pestosåsen.
Lägg upp strömmingen i en skål och ringla över pesto.
Garnera med basilika.
Servering: Servera eventuellt sillen med rostade surdegsbröd.
Recept från Mitt kök