Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestogravad strömming

Lägg ner strömmingen i en krämig sås smaksatt med pesto och vitlök. Servera gärna med rostat surdegsbröd.

Elisabeth Johansson
Pestogravad strömming
Pestogravad strömming
Pestogravad strömming
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

    Klargravad strömming (görs dagen innan)

    • 12 dlvatten
    • 2,5 dlättiksprit
    • 1 msksalt
    • 500 gströmmingfilé- dragen, (skinnfria filéer)

    Pestosås

    • 2 dlgräddfil
    • 2 dlmajonnäs
    • 23 mskpesto
    • 2vitlöksklyftor- finhackade
    • 1 krmsalt
    • 1 krmvitpeppar- finmald

    Till garnering

    • 1 mskpesto
    • dlbasilika

    Tillbehör

    • evsurdegsbröd- rostade

    Gör så här

    1. Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt. Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.

    2. Pestosås: Blanda alla ingredienser.

    3. Pestogravad strömming: Sila av strömmingen från saltlagen och låt strömmingen rinna av ordentligt i silen.

    4. Blanda strömmingen med pestosåsen.

    5. Lägg upp strömmingen i en skål och ringla över pesto.

    6. Garnera med basilika.

    7. Servering: Servera eventuellt sillen med rostade surdegsbröd.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök