Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När det är dags för en sillmåltid blir dessa kuvertbröd ett fint tillbehör. Perfekta buffébröd med en kärna av dillpesto. Passar bra till sommarens lax-, sill- och skaldjursmåltider.
Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och rapsolja.
Blanda ner mjölet och arbeta degen i minst 10 minuter, gärna i maskin. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
Rosta solroskärnorna i en het panna. Mixa solroskärnor och dill (hela knippan) tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta.
Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet och tillsätt det och olivolja. Mixa allt till en jämn massa. Blanda ner osten, salta och peppra.
Smörj 12 portionsformar i aluminium eller en muffinsplåt.
Forma degen till en rulle och skär rullen i 12 bitar. Lägg bitarna i formarna och tryck till en aning. Gör sedan ett hål med fingret i varje degbit och fyll hålet med en matsked pesto. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Strö över lite riven ost och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
Recept från Mitt kök