Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestofyllda kuvertbröd

När det är dags för en sillmåltid blir dessa kuvertbröd ett fint tillbehör. Perfekta buffébröd med en kärna av dillpesto. Passar bra till sommarens lax-, sill- och skaldjursmåltider.

Pestofyllda kuvertbröd
Pestofyllda kuvertbröd
Pestofyllda kuvertbröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlvatten- 37 grader
  • 30 gjäst
  • 1 mskrapsolja- kallpressad
  • 1 tsksalt
  • 5 dlvetemjöl

Dillpesto

  • 1 dlsolroskärnor
  • 1dill
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5citron
  • 1 dlrapsolja- kallpressad
  • 1 dlvästerbottensost- riven
  • salt
  • svartpeppar
  • ost- toppa med grovt riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och rapsolja.

  2. Blanda ner mjölet och arbeta degen i minst 10 minuter, gärna i maskin. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter.

  3. Rosta solroskärnorna i en het panna. Mixa solroskärnor och dill (hela knippan) tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta.

  4. Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet och tillsätt det och olivolja. Mixa allt till en jämn massa. Blanda ner osten, salta och peppra.

  5. Smörj 12 portionsformar i aluminium eller en muffinsplåt.

  6. Forma degen till en rulle och skär rullen i 12 bitar. Lägg bitarna i formarna och tryck till en aning. Gör sedan ett hål med fingret i varje degbit och fyll hålet med en matsked pesto. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

  7. Strö över lite riven ost och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök