Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på brioche fylld med pesto. Baka bröden med hemlagad eller köpt pesto, tänk på att peston bör ha fast tjock konsistens, så att den inte flyter ut under bakningen.
Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt socker och vatten och blanda tills jästen löser sig. Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Arbeta in smöret, delad i små bitar och äggen, ett i taget i den jästa degen. Tillsätt vetemjölet i omgångar och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp degen på lättmjölat bakbord. Dela degen i 2 lika stora bitar och forma till bullar. Låt jäsa under bakduk 20 minuter.
Jobba med 1 degbulle i taget. Kavla ut bullen på lättmjölat bakbord, till 1 avlång tunn kaka, ca 45 cm x 20 cm.
Bred hälften av peston i ett tunt lager över kakan. Rulla ihop kakan från kortsidan som en rulltårta. Dela sedan rullen längs med i två avlånga bitar, med en vass kniv.
Lägg bitarna med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och fläta dem ganska löst med varandra.
Gör på samma sätt med resten av degen. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Värm ugnen till 200 grader.
Pensla bröden med kallt vatten och garnera med flingsalt. Grädda bröden ca 20 minuter eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka.
Låt vila på ett galler utan bakduk.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén