Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto. Rätten passar lika bra till vardag som till fest. Blomkålsris finns ofta i kyldisken, bland färdigblandad sallad.
Sätt ugnen på 200°. Gör ett djupt snitt längs sidan på kycklingen så att det bildas en ficka.
Hacka basilikan, blanda med pesto, 1/2 dl mascarpone, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Fyll kycklingen med röran och fäst ihop med tandpetare.
Bryn kycklingen runt om i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Lägg tomaterna och 150 g blomkålsris vid sidan om. Ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Blanda panko, pinjenötter och 1 msk olja. Strö röran över kycklingen och tillaga ytterligare ca 10 min, till 70° i innertemperatur.
Koka upp vatten och buljongtärningar. Ansa och strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering. Fräs löken i en kastrull i 1 msk olja. Tillsätt risoni, resterande blomkålsris och buljong. Sjud under lock på medelvärme tills risonin är mjuk, ca 10 min. Rör då och då.
Rör ner 1 dl mascarpone, parmesan, 1 tsk salt och 2 krm peppar i risonin. Strö över salladslök och det rostade blomkålsriset.
Servera kycklingen med risotto och tomater och garnera med basilika.