Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto

Recept på pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto. Rätten passar lika bra till vardag som till fest. Blomkålsris finns ofta i kyldisken, bland färdigblandad sallad.

Pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto
Pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto
Pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto
Recept på pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gkycklingfiléer
  • 0,5 krukabasilika
  • 4 msktomatpesto- soltorkad
  • 0,5 dlmascarponeost- + 1 dl
  • 0,5 tsksalt- + 1/2 tsk + 1 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald, + 2 krm + 2 krm
  • 1 mskolivolja- + 1 msk + 1 msk + 1 msk
  • 400 gkörsbärstomater- på kvist
  • 1 påseblomkålsris- (300 g)
  • 1 dlpanko- japanskt ströbröd
  • 0,5 dlpinjenötter
  • 9 dlvatten- –10
  • 1,5 tärninghönsbuljong
  • 3salladslökar
  • 2 dlrisoni (barilla)
  • 50 gparmesan- riven

Garnering

  • 0,5 krukabasilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Gör ett djupt snitt längs sidan på kycklingen så att det bildas en ficka.

  2. Hacka basilikan, blanda med pesto, 1/2 dl mascarpone, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Fyll kycklingen med röran och fäst ihop med tandpetare.

  3. Bryn kycklingen runt om i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Lägg tomaterna och 150 g blomkålsris vid sidan om. Ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Blanda panko, pinjenötter och 1 msk olja. Strö röran över kycklingen och tillaga ytterligare ca 10 min, till 70° i innertemperatur.

  5. Koka upp vatten och buljongtärningar. Ansa och strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering. Fräs löken i en kastrull i 1 msk olja. Tillsätt risoni, resterande blomkålsris och buljong. Sjud under lock på medelvärme tills risonin är mjuk, ca 10 min. Rör då och då.

  6. Rör ner 1 dl mascarpone, parmesan, 1 tsk salt och 2 krm peppar i risonin. Strö över salladslök och det rostade blomkålsriset.

  7. Servera kycklingen med risotto och tomater och garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?