Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestobullar


Ett stort bröd att ställa fram på grillbuffén. Alla kan bryta sin egen bulle.

Pestobullar

Pestobullar

Pestobullar

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 4 dlvatten
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 tsksalt
  • 10 dlvetemjöl
  • 1 dlröd pesto- gärna paprikapesto

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål. Häll i vatten, 37 grader och rör tills den lösts upp. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet.

  2. Arbeta degen väl i maskin. Tillsätt lite mer mjöl om så behövs. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.

  3. Rulla ut till längder och dela varje i 12 bitar. Rulla bullar och lägg nära varandra på plåt med bakpapper.

  4. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Gör en fördjupning i varje bulle och klicka i pesto. Grädda i 225 grader, 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök