Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pestobröd

Gott bröd med en fyllning av pesto och riven parmesanost. Skär upp i skivor och servera till soppor och grytor.

Pestobröd
Pestobröd
Pestobröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pestobröd

  • 1 dlfiberhusk
  • 3 dlmandelmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskflingsalt
  • 3,5 dlvatten
  • 0,5 mskäppelcidervinäger
  • 3äggvitor

Fyllning

  • 1 dlpesto
  • 0,75 dlparmesan- riven

Till pensling

  • 1äggula
  • 1 mskmandelmjöl
  • 0,51 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  3. Koka upp vattnet och vinägern. Häll det heta vattnet över de torra ingredienserna och vispa hastigt ihop med elvisp. Tillsätt äggvitan direkt och vispa snabbt ihop till en deg.

  4. Forma degen till en limpa, det går lättast om man fuktar händerna med lite kallt vatten förts.

  5. Platta ut degen till en rektangel cirka 1 centimeter tjock, kavla lätt.

  6. Bred på peston och strö över parmesanost. Rulla ihop till en rulle och tryck ihop degen i kanterna lite.

  7. Lägg limpan på en plåt, pensla med äggula och strö över mandelmjöl och flingsalt.

  8. Grädda på nedersta falsen i cirka 60-65 minuter, det ska kännas torrt när det är färdigt.

  9. Ta ut bröden och låt de svalna. Skär upp i skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök