Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt och väldigt gott! Perfekt vardags-LCHF. Om man vill kan man strö över riven parmesanost eller riven mozzarella.
Pesto: Mixa basilikan, vitlöken och pinjenötterna. Häll i oljan flytta över till en skål och vänd i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
Pestobakad lax: Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan neråt, salta och peppra.
Bred ett lager pesto över.
Sätt in formen mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills den är genombakad.
Kokt sparris: Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter. Om den är späd så behöver man inte skala, men om den är lite grövre så kan man skala den innan. Häll av vattnet och ringla över olivolja.
Strö över flingsalt och peppar.
Servering: Servera laxen med rucola, sparris och citron. Strö över riven parmesanost eller riven mozzarella om du vill. Garnera med basilika.
Recept från Mitt kök