Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pesto-risfyllda paprikor med kikärter

Recept på fyllda paprikor. En klassiker med nytt, vegetariskt innehåll. I stället för köttfärs blandas riset med pesto, chèvre, oliver och kikärter.

Pesto-risfyllda  paprikor med kikärterPesto-risfyllda  paprikor med kikärterPesto-risfyllda  paprikor med kikärter
Pesto-risfyllda paprikor med kikärter Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1,5 dlbasmatiris
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 4paprikor- röda eller gula
  • 1 mskolivolja
  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 3salladslökar
  • 100 gchèvreost
  • 1 dloliver- små svarta
  • 0,75 dlpesto
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset med 1/2 tsk salt enligt anvisning på förpackningen.

  2. Halvera paprikorna och ta bort kärnorna, låt gärna stjälkarna sitta kvar. Lägg dem i en ugnssäker form med kupiga sidan nedåt, pensla med oljan. Strö över 1/2 tsk salt. Baka mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skölj kikärterna i ett durkslag. Skiva salladslöken. Skär bort kanterna på osten och smula den. Blanda allt med ris och pesto och fördela i paprikorna. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️