Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pesto Genovese - recept på klassisk pesto med basilika

Recept på pesto med basilika och pinjenötter. Pesto Genovese är den klassiska basilikadoftande peston som är god att blanda ner direkt i den varma pastan. Eller använd peston som sås till exempelvis grillat lamm. Håller ca en vecka i kylen. Själva ordet pesto betyder ”att stöta” och den klassiska peston stöts i mortel

Pesto Genovese - recept på klassisk pesto med basilikaPesto Genovese - recept på klassisk pesto med basilikaPesto Genovese - recept på klassisk pesto med basilika
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krukabasilika
  • 1 dlpinjenötter
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1 dlolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Repa bladen från basilikan.

  2. Stöt nötter, vitlök och basilika i en mortel. Tillsätt ost och olja. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?