Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pesto från liguria

Det enklaste sättet att njuta av nykokt pasta är att servera den med pesto eller tomatsås och färskriven parmesan.

Pesto från liguriaPesto från liguriaPesto från liguria
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 12vitlöksklyftor
  • 2 krukorbasilika
  • 1 dlpinjenötter- rostade
  • 0,5 tskflingsalt
  • 2 dlolivolja
  • 1 bitparmesan- färsk, cirka 50 g

Gör så här

  1. Skala vitlöken. Grovhacka basilika.

  2. Mixa ihop vitlöksklyftor, pinjenötter och salt i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt basilika och mixa ihop till en jämn massa.

  3. Häll i oljan medan maskinen är i gång.

  4. Häll peston i en skål. Riv och vänd ner parmesanen. Smaka av med mer salt om det behövs.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök