Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pesto av nässlor och kirskål

Recept på pesto gjord på nässlor och kirskål. Av de späda fina skotten av kirskål och nässlor kan man göra en smakrik pesto. För att behålla den fina gröna färgen förvälls skotten och bladen innan de mixas. Det gör inget om det är kvar några små solroskärnsbitar i peston. Servera till nykokt pasta eller i mackor.

Pesto av nässlor och kirskål
Pesto av nässlor och kirskål
Pesto av nässlor och kirskål
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 30 gnässlor- (3 dl)
  • 30 gkirskål- (3 dl)
  • 5 kvistarbasilika
  • 1 dlsolrosfrön- rostade
  • 1 dlparmesanost- riven
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 1 dlolivolja
  • 1 tskflytande honung
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj nässlorna väl. Förväll nässlor och kirskål i rikligt med kokande lättsaltat vatten i ca 10 sek. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten.

  2. Lägg nässlor, kirskål, basilika, solrosfrön, ost, skalad vitlök, olja, honung, salt och peppar i en mixer eller matberedare. Mixa samman till en krämig pesto.

Vad tyckte du om receptet?