Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på persisk lammgryta – en klassiks rätt i Iran som kan lagas på olika sätt.
Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg det i en skål och riv ner apelsinskal. Blanda ner kummin, kardemumma, koriander, kanel, peppar och paprikapulver.
Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och lägg i köttbitarna. Bryn på hög värme ca 3 min. Blanda om så att bitarna får färg runt om. Häll ner lök- och kryddblandningen i grytan. Sänk till medelvärme och stek under omrörning ca 3 min.
Tillsätt vatten, smula ner buljongtärningar och blanda ner salt. Lägg på locket och låt grytan koka ca 45 min. Häll av kikärterna i en sil och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av och blanda ner dem i grytan. Koka ytterligare 5 min.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, blanda ner saffran i kokvattnet. Blanda yoghurt med finhackade myntablad och pressa ner citronsaft.
Servera grytan med saffransris, yoghurtsås, citronklyftor och granatäppelkärnor.