Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Couscous och myntayoghurt är gott till den här mustiga lammgrytan. Toppa skålen med mandel och kärnorna från ett granatäpple.
Lammgryta: Skär köttet i 3x3 centimeter stora bitar och stek det i oljan, salta och peppra. Lägg bitarna i en gryta eller i en kastrull.
Skala och strimla löken och fräs den i lite olja. Skär tomaterna i små bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med vitlöken.
Häll på tomatsås, vatten och vinäger.
Koka upp och sjud under lock i cirka 50-60 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
Myntayoghurt: Blanda ihop alla ingredienser.
Servering: Koka couscousen enligt förpackningen och lägg upp i portionsskålar. Skala och skär avokadon i skivor, skär nektarinerna eller persikorna i klyftor och lägg i skålarna. Lägg upp lammgrytan i skålarna och toppa med granatäpple och mandel. Garnera med rödbetsgroddar och mynta. Servera med myntayoghurten.
Recept från Mitt kök