Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Persisk bowl med lammgryta

Couscous och myntayoghurt är gott till den här mustiga lammgrytan. Toppa skålen med mandel och kärnorna från ett granatäpple.

Persisk bowl med lammgryta
Persisk bowl med lammgryta
Persisk bowl med lammgryta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lammgryta

  • 500 glammbog- eller lammstek
  • olivolja- raps- eller till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1gul lök
  • 4tomater
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 2 dltomatsås
  • 1 dlvatten
  • 1 mskrödvinsvinäger

Myntayoghurt

  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 2 mskmynta- hackad
  • 12vitlöksklyftor- finhackade

Persisk bowl

  • 8 dlcouscous- kokt
  • 2avokado
  • 2nektariner- eller persikor
  • 1granatäpple- kärnorna
  • 1 dlmandel

Till garnering

  • rödbetsgroddar
  • mynta- hackad

Gör så här

  1. Lammgryta: Skär köttet i 3x3 centimeter stora bitar och stek det i oljan, salta och peppra. Lägg bitarna i en gryta eller i en kastrull.

  2. Skala och strimla löken och fräs den i lite olja. Skär tomaterna i små bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med vitlöken.

  3. Häll på tomatsås, vatten och vinäger.

  4. Koka upp och sjud under lock i cirka 50-60 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar.

  5. Myntayoghurt: Blanda ihop alla ingredienser.

  6. Servering: Koka couscousen enligt förpackningen och lägg upp i portionsskålar. Skala och skär avokadon i skivor, skär nektarinerna eller persikorna i klyftor och lägg i skålarna. Lägg upp lammgrytan i skålarna och toppa med granatäpple och mandel. Garnera med rödbetsgroddar och mynta. Servera med myntayoghurten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök