Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Persiljerotssoppa toppad med rostade vörtbrödssmulor är en god liten soppa som serveras i glas eller små koppar. Persiljerot är roten på rotpersilja som är en variant på den vanliga bladpersiljan. Den liknar palsternacka men smakar mer persilja. Om du inte hittar persiljerot kan du ersätta med palsternacka och hackad persilja.
Skala och skär persiljerot och potatis i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull ca 3 min. Tillsätt persiljerot, potatis, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk.
Mixa soppan slät med en mixer-stav. Rör i grädde. Krydda med salt och peppar. Värm soppan.
Sätt ugnen på 175°. Bryt vörtbrödet i mindre bitar och lägg på en plåt. Ställ in plåten i ugnen ca 5 min tills brödet är rostat. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
Servera soppan i små glas eller muggar, beräkna knappt 1 dl per person. Garnera med rostade vörtbrödssmulor och örter.